Over ISO 9001:2015 (kwaliteitsmanagement)

ISO 14001:2015 (milieumanagement)

Mia Goetvinck
Terug naar alle sprekers

Mia Goetvinck

Director Business Excellence & CSR, Ricoh BeLux
Mia Goetvinck
DOWNLOAD PRESENTATIE

De nieuwe ISO-normen in de praktijk: Hoe maak je ISO aantrekkelijk voor het topmanagement?

ISO sluit met de nieuwe normen aan op de huidige praktijk van bedrijfsvoering. De nieuwe ISO koppelt de strategische uitgangspunten aan operationele beheersing. Contextanalyse, risicobeoordeling en procesmanagement zijn daarbij belangrijke hulpmiddelen. Hoe werkt dit in de praktijk? Mia geeft een praktisch voorbeeld van een integraal werkend managementsysteem volgens de filosofie van de nieuwe ISO.

  • Hoe werkt integraal risico-en compliance management in de praktijk?
  • Hoe kan je met de nieuwe ISO een cultuur van voortdurende verbetering promoten?
  • Hoe kan je efficiëntie en effectiviteit van managementsystemen verhogen?

Koppeling strategie en operatie. Hoe doe je dat in de praktijk?

In de nieuwe ISO-normen is meer aandacht voor de aansluiting van kwaliteits- en milieumanagement bij de strategische richting van de organisatie. Maar ook voor de inbedding ervan in de bedrijfsprocessen. Hoe zorg je in de praktijk voor een goede koppeling tussen strategie en operatie?

Wie is Mia Goetvinck?

Mia Goetvinck start haar carrière in 1991 bij Nashuatec Belgium (Ricoh Family Group). Na de fusie tussen Nashuatec en Ricoh in 2008, wordt Mia Goetvinck benoemd tot Director Business Excellence/CSR bij Ricoh BeLux. Mia Goetvinck is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en effectieve implementatie van de Business Excellence strategieën en principes (inclusief Corporate Social Responsibility) doorheen alle Ricoh BeLux activiteiten.