Over ISO 9001:2015 (kwaliteitsmanagement)

ISO 14001:2015 (milieumanagement)

Michaël van Straalen
Foto: Jeroen Poortvliet
Terug naar alle sprekers

Michaël van Straalen

Voorzitter Koninklijke Vereniging MKB-Nederland
Michaël van Straalen

Michaël van Straalen neemt tijdens het congres de nieuwe ISO-normen in ontvangst.

Wie is Michaël van Straalen?

Michaël van Straalen (1956, De Bilt) is op 4 november 2013 benoemd tot voorzitter van de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland, na een periode van 2 maanden als waarnemend voorzitter. Sinds 2007 al was hij vice-voorzitter van de ondernemersorganisatie en voorzitter van de Koninklijke Metaalunie. Van die laatste functie heeft hij op 18 september 2014 officieel afscheid genomen.

Van Straalen is een selfmade ondernemer, die op jonge leeftijd zijn studie Nederlands onderbrak om zijn eigen technisch bureau te starten; zijn vader vond dat hij maar eens iets moest gaan bijverdienen, maar de jonge Van Straalen zag het niet zitten om dat in loondienst te gaan doen. Dit ‘bijbaantje’ bleek het begin van een lange ondernemerscarrière, waarin hij diverse bedrijven in de metaal oprichtte, overnam en weer verkocht. Van Straalen is nog altijd directeur-eigenaar van een aantal bedrijven in deze branche.

Hij heeft eveneens een lange staat van dienst op bestuurlijk niveau, waarbij vooral zijn enorme inzet voor het beroepsonderwijs opvalt.