Over ISO 9001:2015 (kwaliteitsmanagement)

ISO 14001:2015 (milieumanagement)

Pieter van der Zwet
Terug naar alle sprekers

Pieter van der Zwet

Managing Director, MWH Global
Pieter van der Zwet
DOWNLOAD PRESENTATIE

Compliance als succesfactor

Compliance is al lang geen noodzakelijk kwaad meer. Het voldoen aan wet- en regelgeving, en vooral aan de geest ervan, stelt organisaties in staat om adequaat te anticiperen op verwachtingen van alle belanghebbenden. Hiermee wordt goed ingerichte compliance de motor van succes. In deze workshop wordt ingegaan op hoe compliance volgens deze ambitieuze visie kan worden ingericht.

  • Van bureaucratisch noodzakelijk kwaad naar succesfactor
  • Een raamwerk voor ambitieus compliancemanagement
  • De bouwstenen van adequaat compliancemanagement
  • Effectieve implementatie van compliancemanagement

Wie is Pieter van der Zwet?

Pieter is sinds 1 september 2013 werkzaam als managing director bij MWH Global. Een ingenieurs- adviesbureau dat zich richt op het realiseren van slimme innovatieve oplossingen voor milieugerelateerde vraagstukken in bodem, water, afval, energie en fysieke assets. Door slim gebruik te maken van beschikbare data en deze te vertalen naar toepasbare managementinformatie levert MWH onder meer op de terreinen van compliance en assetmanagement unieke toegevoegde waarde.
Pieter was voorheen 15 jaar werkzaam bij KPMG Advisory (Risk Management) en 10 jaar bij de Nederlandse Politie. Hij studeerde Communicatiewetenschap aan de UvA en Coaching and Consulting for Change aan INSEAD. Hij is zeer ervaren in het begeleiden van veranderprocessen en het implementeren van compliancemanagement binnen zowel de publieke als private sector. Hij werkte onder meer voor de AFM en alle grotere aannemers in de bouwsector. Hij is in staat om in nauwe samenwerking met de organisaties waarvoor hij werkt blijvende veranderingen te realiseren.